30 April: Oranjerit Gramsbergen

« Back to calendar « Previous Event | Next Event »
Monday April 30, 2012 All Day
Gramsbergen, Nederland  (map)

Koninginnedag is weer in aantocht en dus staat de Oranjerit weer voor de deur, dit jaar al weer voor de 9e keer.

De locatie van samenkomst en de finishplek staan vast, de lunch is geregeld, de route is bekend en het mooie weer is gereserveerd. Kortom: de organisatie draait op volle toeren. 

En nu de deelnemers nog! 

In het verleden heeft u misschien al vaker een rit met ons meegereden en wij willen u graag uitnodigen om ook dit jaar weer mee te doen aan de Oranjerit. 

De route is uitgezet met het zgn. bol-pijl systeem. Onder het rijden kunt u meedoen aan de altijd spannende fotoherkenningswedstrijd, waarmee prachtige bekers te winnen zijn. Maar dit is niet verplicht! Als u liever alleen wilt genieten van de mooie route zonder de omgeving af te speuren naar herkenningspunten is dat natuurlijk ook prima. 

In geval van pech kan een beroep gedaan worden op technische ondersteuning. 

We verzamelen deze keer voorafgaand aan de start niet in het oude Gemeentehuis van Gramsbergen, maar in Stadsherberg De Olde Woage in het hartje van Gramsbergen, Meiboomplein 1. De vrijwilligers van de Oranjevereniging Gramsbergen helpen u graag een plek te zoeken waar u kunt parkeren. 

De koffie is bruin om 9.30 uur en het oranjegebak staat voor u klaar! Om 10.30 uur zal het oudste voertuig als eerste starten op het Meiboomplein. 

De route voert door verschillende plaatsen in Overijssel en Drenthe. Onderweg wordt de lunch gebruikt op een verrassende locatie. 

Het middagtraject eindigt rond 15.30 uur bij Landhoeve Zwieseborg, een fraaie zorgboerderij met een camping en een restaurant, gelegen tussen Hardenberg en Gramsbergen. Als u daar ruim vóór 16.00 uur aankomt, is er hier nog gelegenheid om even rond te kijken. 

De Zwieseborg is tevens het verzamelpunt waar de motorrijders van Motorclub Eveno Gramsbergen, die ook een toertocht rijden op Koninginnedag, zich bij ons voegen. Vandaar rijden we gezamenlijk in kolonne naar de finish, net als vorig jaar op het Meiboomplein in Gramsbergen. 

De eerste voertuigen passeren rond 16.30 uur de finishboog, waarbij de ladyspeaker iets vertelt over de deelnemende old- en youngtimers. De auto’s rijden dan door naar het oude Gemeentehuis in Gramsbergen, de thuishaven van de QVCCC, waar de prijsuitreiking van de fotoherkenningswedstrijd plaatsvindt. 

In het voor overige auto’s afgesloten centrum van Gramsbergen organiseert de Oranjevereniging allerlei activiteiten met live muziek tot ongeveer 18.00 uur, een mooie gelegenheid om nog even rond te lopen door het authentieke stadje. 

Tenslotte wordt u aan het eind van de middag een heerlijk hapjesbuffet aangeboden. 

We verwachten zo rond 19.00 uur afscheid van elkaar te nemen. 

Deelname aan de Oranjerit kost € 50 per auto incl. twee inzittenden. Voor elke persoon extra in uw auto betaalt u € 15 (ook voor kinderen). Bij deze prijs is inbegrepen: koffie met oranjegebak bij de inschrijving (1e kopje gratis), rallyschild, routeboek, lunch (excl. dranken), buffet na afloop (excl. dranken). De drankjes bij de Zwieseborg zijn voor eigen rekening. 

Er kunnen minimaal 30 en maximaal 50 auto’s deelnemen. 

Wij menen erin geslaagd te zijn u weer een aantrekkelijke toertocht te bieden. 

U kunt zich voor de Oranjerit opgeven via het bijgevoegde inschrijfformulier, tot 26 april. Mocht u zich al hebben opgegeven, dan is dit niet opnieuw nodig. Let u in dat geval alleen even op de wijzigingen? (dranken zijn exclusief en de starttijd is 10.30 uur i.p.v. 11.00 uur) 

Neem ook eens een kijkje op onze website: www.gemeentehuisgramsbergen.nl. 

Hopelijk tot ziens in Gramsbergen!

Met hartelijke oranje oldtimergroeten, 

Reinier en Cora Jaquet

Stichting Quo Vadis 

Quo Vadis Classic Car Club
het oude Gemeentehuis
De Esch 1
7783 CG Gramsbergen 

T (0523) 68 24 38 

F (0523) 68 46 21 

M Reinier (06) 5341 5741 / Cora (06) 5320 7058 

E reinier@jse.nl 

I www.gemeentehuisgramsbergen.nl