12 Mei 2018: 11 Steden Oldtimer Rally

« Back to calendar « Previous Event | Next Event »
Saturday May 12, 2018 All Day
Wijckel, The Netherlands  (map)

Op zaterdag 12 mei 2018 zal de volgende Elfsteden Oldtimer Rally worden gereden.

Sinds 1984 is de Rally uitgegroeid tot het grootste eendaagse oldtimerevenement van Europa waar maximaal 600 voertuigen aan deelnemen uit Nederland, België, Engeland, Frankrijk en Duitsland.

De start vindt plaats vanaf Camping 't Hop te Wijckel. De route voert vervolgens naar IJlst, Sneek, Leeuwarden, Dokkum, Franeker, Harlingen, Bolsward, Workum, Hindeloopen, Stavoren en terug naar Sloten. De lengte varieert tussen de 225 en 235 kilometer, afhankelijk van de route. Het bestuur speelt namelijk graag in op de actuele situatie en verzoeken van gemeenten. In een jaar waarin de Tocht der Tochten per schaats afgelegd wordt, voert de route zo dicht mogelijk langs de schaatsroute.

De rijsnelheid ligt tussen de 28 en 32 km/uur. In de steden zijn verschillende activiteiten georganiseerd ondersteund door live muziek. Op de vrijdagmiddag voorafgaand aan de Rally wordt het inmiddels bekende 'Rondje Gaasterland' verreden, met na afloop in het stadje Sloten een aantal feestelijkheden.

Kortom, de Elfsteden Oldtimer Rally is een evenement waarop veel te zien (en te luisteren!) is, niet alleen voor de rijders maar zeker ook voor het publiek!

Het bestuur van de Stichting stuurt in de eerste of tweede week van januari van elk kalenderjaar de deelnemers van de laatste drie gehouden Rally’s (2017, 2016 en 2015) een uitnodigingsbrief. Ingeschrevenen die de laatste aaneengesloten drie jaren niet hebben deelgenomen worden uit het bestand verwijderd. Bij de uitnodiging zit een inschrijfformulier dat zo spoedig mogelijk dient te worden ingezonden. Op volgorde van binnenkomst van de inschrijfformulieren worden namelijk de startnummers uitgegeven, tot het quotum is bereikt.

Maximaal kunnen 400 auto’s en 200 motoren worden ingeschreven. Deelnemers die te laat hun inschrijfformulier hebben geretourneerd, worden op een reservelijst geplaatst en blijven in het bestand van de stichting staan en ontvangen het jaar daarop weer een uitnodiging met inschrijfformulier.

Heeft u niet eerder deelgenomen aan de Elfsteden Oldtimer Rally, dan kunt u zich inschrijven via telefoonnummer 0516-432907 en worden opgenomen in het bestand. Alleen auto’s en motoren t/m 1949 kunnen meedoen aan de rally.