14 April 2018: Bevrijdingsfeest Winschoten

« Back to calendar « Previous Event | Next Event »
Saturday April 14, 2018 All Day
Winschoten, Nederland  (map)

WINSCHOTEN – Re-enactment, muziek, oude legervoertuigen en een expositie zijn de ingrediënten van een nieuw evenement in Winschoten. Op zaterdag 14 april wordt de bevrijding van de stad, die plaatsvond op 15 april 1945, gevierd. Van 10.00 tot 17.00 uur staat het centrum in het teken van deze feestelijke gebeurtenis.

Het marktplein staat die dag bol van de re-enactment. Om en nabij 30 geallieerde re-enacters en 30 Duitse re-enacters zijn aanwezig met displays welke de gehele dag bezocht kunnen worden door bezoekers. Daarnaast wordt er een tweetal re-enactments gespeeld waarbij de bevrijding van Winschoten gedeeltelijk na wordt gespeeld. Deze zogeheten ‘mock battles’ beloven een waar spektakel te worden voor jong en oud.

Expositie

Aan de andere kant van de binnenstad, in Cultuurhuis De Klinker, wordt door Stichting Oud Winschoten een expositie georganiseerd. Tijdens deze expositie worden foto’s uit de periode 1940-1945 tentoongesteld. Daarnaast worden ook wat voorwerpen uit die tijd aan de bezoekers getoond.

Muziek

Om wat extra levendigheid aan het evenement toe te voegen worden in de middag optredens verzorgd in de Langestraat. Sgt. Wilson’s Army Show zal aanwezig zijn voor een aantal optredens. Deze act neemt de bezoekers mee terug in de tijd, met een unieke sound die direct aan de periode rond de oorlog terug doet denken.

Oude legervoertuigen

Een jeep, motoren, een Duitse Panzerwagen en een Bren Carrier. Dit zijn enkele van de oude legervoertuigen welke tijdens het evenement te bewonderen zijn. Bezoekers krijgen alle gelegenheid om de voertuigen van dichtbij te bekijken en er vragen over te stellen.

Info en deelname: Mick Zuurman info@marketingoldambt.nl