05 Mei 2021: Fryske oranjerit Leeuwarden e.o.

« Back to calendar « Previous Event | Next Event »
Wednesday May 5, 2021 All Day
Leeuwarden  (map)

Coronaproof evenement in Friesland voor legervoertuigen uit de 2e wereldoorlog!!!

Op 5 mei 2021 organiseert Stichting Befrijdingsfestival Fryslân een groots, Coronaproof evenement in Friesland! Dit i.s.m. De Klinze H.Q.Ternaard e.o.

Wat gaat er gebeuren?

In heel Friesland wordt door een groot aantal konvooien,(3 legervoertuigen per konvooi), 'Bevrijdingssoep' gedistribueerd naar ziekenhuizen, verzorgings- en andere tehuizen en naar ouderen/zieken die door Corona lange tijd geïsoleerd zijn geweest.

Dit evenement is getoetst bij de veiligheidsregio en er is toestemming voor gegeven! Radio-en TV Fryslân zullen meereizen en verslag doen van de rit en het historische jachtvliegtuig, de Hawker F6 Hunter, zal de hele dag in de lucht zijn.

Wie?

Alle KTR leden met een 2e WO gerelateerd voertuig kunnen zich opgeven. Ook met name motoren! U kunt zich opgeven per voertuig, maar ook in een groepje van 3 voertuigen die samen een konvooi vormen.

Waar?

De distributie vindt plaats in heel Friesland, inclusief de eilanden.

Het startpunt is in principe Leeuwarden (Vliegbasis of industrieterrein de Hemrik) maar bij massale opgave zullen er meer distributiepunten komen. Dit in lijn met de Coronabeperkingen. Logistiek zit het zo in elkaar, dat elk konvooi een rit zal hebben van minimaal 60 km.

Wanneer?

Op 5 Mei 2021.

Maar, de deelnemers die van buiten de provincie komen, zullen zelfvoorzienend, (want Corona) de nacht van 4 op 5 mei kunnen doorbrengen op een door ons geselecteerde camping in de omgeving van Leeuwarden, of bij mede-KTR-leden thuis, of op een andere door de organisatie aangeboden overnachtingsplaats.

DE KOSTEN VAN DE OVERNACHTING WORDEN DOOR DE ORGANISATIE VERGOED EN RECHTSTREEKS VERREKEND MET DE BETREFFENDE CAMPING!

Wat kost het?

Niets, behalve de brandstof. Overnachting voor de deelnemers van buiten de provincie (Op de camping, dus geen hotelovernachting) wordt dus vergoed, er is een stevig voedselpakket voor onderweg, er zal een hoogwaardig gedenkschildje aan de deelnemers worden uitgereikt, natuurlijk de routebeschrijving en een prachtige historische kaart van Friesland anno 1945.

Waar kan ik me opgeven?

U kunt zich vanaf 15 maart opgeven via het volgende mailadres:

deklinzehq@gmail.com

U ontvangt dan z.s.m. het uitgebreide opgaveformulier.

Dit is dé mogelijkheid om mee te doen aan een evenement op 5 mei aanstaande, in een jaar waarin een groot aantal evenementen op velerlei gebied niet door zal kunnen gaan. Dit na een jaar waarin niets mogelijk was op KTR gebied, ritten, evenementen en beurzen, het is allemaal niet doorgegaan. Daarom roepen wij u op om deze kans te grijpen en u massaal op te geven, zodat we samen een onvergetelijke dag zullen hebben!

AAN HET EINDE VAN DE DAG ZAL, INDIEN MOGELIJK, M.B.V. EEN DRONE, EEN OVERZICHTSFOTO GEMAAKT WORDEN VAN ALLE DEELNEMENDE VOERTUIGEN. DIT OP EEN NU NOG GEHEIME EN NIET VOOR PUBLIEK TOEGANKELIJKE LOCATIE!

Verdere informatie volgt o.a. via dit kanaal en na opgave per mail.

Voor echt dringende vragen: Bel Meindert Hoekstra, 06-41450724

Stichting Befrijdingsfestival Fryslân en De Klinze HQ