19 Augustus 2023: Oldtimerdag Ruinerwold

« Back to calendar « Previous Event | Next Event »
Saturday August 19, 2023 All Day
Ruinerwold  (map)

In de jaren 80 organiseerde een groep enthousiaste motorliefhebbers evenementen en toertochten voor motorrijders. In 1988 werd motortoerclub Stichting ‘88 opgericht. In 1992 werd voor de eerste keer samen met de Vereniging voor Klassieke motoren VKM een toertocht voor klassieke motoren georganiseerd. Motorliefhebber voor klassieke motoren en auto’s Bertus Redeker was hierbij betrokken vanuit Stichting ‘88. In 1984 werd de Stichting Historie Ruinerwold opgericht. Deze stichting nam deel aan de landelijke Open Monumentendagen en luisterde deze dagen op met speciale activiteiten. 

In het voorjaar 1993 kwamen de lijnen bij elkaar toen bestuurslid van de motortoerclub Stichting ‘’88 , Bertus Redeker, werd benaderd door bestuurleden van Stichting Historie Ruinerwold met de vraag mee te werken aan om een toerrit voor oude motoren en auto’s in het programma van de Open Monumentendag. Bertus gaf te kennen dit ook aan de motorclub voor te willen leggen. In café de Kastelein hebben de organisaties de basis gelegd voor de eerste Ruinerwoldse Oldtimerdag. Beide besturen namen de uitdaging aan. 

In datzelfde jaar werd de eerste Oldtimerdag Ruinerwold met 125 tractoren, auto’’s en motoren gehouden. De organisatie werd versterkt met 25 vrijwilligers. In de jaren die hierop volgden groeide het deelnemersaantal naar 450 deelnemers (1997) met bijna 100 vrijwilligers en 50 lokale en regionale sponsoren. Ook het aantal deelnemende categorieën breidde zich uit. 

Inmiddels is de show uitgegroeid tot een aantal boven de 1.000 deelnemers. 

Opgave en info: www.oldtimerdagruinerwold.nl