03 September 2023: Drieborgentocht Slochteren

« Back to calendar « Previous Event | Next Event »
Sunday September 3, 2023 All Day
Slochteren  (map)

Zondag 03 september 2023: Drieborgentocht Slochteren

De Drieborgentocht is een oldtimertoertocht en wordt gereden op de 1ste zondag van september. De start en finish zijn vanaf het voorterrein van de Fraeylemaborg te Slochteren.

De Stichting Drieborgentocht Slochteren heeft als doel onze klassieke voertuigen bij een groot publiek onder de aandacht te brengen.

Voor de deelnemers wordt een mooie route georganiseerd en dus gaat men ‘aan raais’, op road-trip. Het eigenzinnige karakter van Groningen zal men ontdekken bij het intrekken van de provincie en daarom wordt van het gebaande pad afgeweken. Over talloze kruip- en sluipdoorweggetjes gaat men het avontuur tegemoet. Het vertrek is op tijd, er valt een hoop te ontdekken zoals onze mooie borgen, vele historische/oude bezienswaardigheden, de wierdedorpen, molens, oude kerken en de diversiteit van het Groninger landschap. Onze Pronkjewailtjes. Groningen is een groot openluchtmuseum.

De lengte van de route is gemiddeld 110 km.

Tijdens de tocht heeft men voldoende tijd om op eigen gelegenheid alle bezienswaardigheden te bewonderen of ergens een hapje of een drankje te nuttigen. De tocht wordt verreden aan de hand van een fraai routeboek. Onderweg kunnen, vrijblijvend, vragen en opdrachten worden beantwoord.

Om deel te nemen aan deze tocht zijn voertuigen van bouwjaar 1980 en ouder van harte welkom. De organisatie gaat ervan uit dat de auto’s goed verzekerd zijn en in een goede conditie om deze tocht te kunnen rijden. Voorinschrijving is noodzakelijk voor zowel de tocht als de aangeboden lunch.

Meer actuele informatie over tijden, inschrijving en kosten kunt u tevens vinden op de website.

De online inschrijving start op zaterdag 27 mei 2023 via: www.drieborgentocht.nl